2012. június 6., szerda

Titánok Harca, avagy Áder János vs II. Erzsébet

  Itt a hétvége a Diamond Jubilee, azaz Gyémánt Évforduló (elég vacakul hangzik magyarul, tudom) jegyében telt. Van itt egy idős hölgy, Elizabeth II, aki 60 éve uralkodója Nagy-Britanniának, így a Commonwealth országainak is ő az egyes számú vezetője, bármennyire jelképes is ez a szerep. (bővebben pl itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g#A_Nemzetk.C3.B6z.C3.B6ss.C3.A9g_tagjai_f.C3.B6ldr.C3.A9szenk.C3.A9nt )

  Nos, ő az, aki az egységet hivatott képviselni (Áder J. szintúgy), fia, a nem nagyon szeretett Charles, az annál-inkább-szeretett Diana férje, a hivatalos trónörökös (valszeg sosem lesz király, Camilla miatt az ország kvázi egy emberként utálja, velem együtt) volt a szószóló hétfő este, a pazar koncert után, a megszólítás/beszéd így kezdődött: "Her Majesty, Mum..." (Őfelsége, Anyu...).

  Vesd össze ezt a unity through diversity, a beszéd része volt (egység a különbözőségeken át) érzést BÁRMELY Mo-i eseménnyel, nos? és a probléma nem ÁJ-al van, hanem ott kezdődik, ahogyan egy utca két oldala két különböző "önkormányzat" hatalmában van, lásd itt:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/06/05/parkoltam_fizettem_megbuntettek/

  Mit vár el az ország ilyen szintű megosztottság, lövészárok, hatalmi harc, szemétdombi kakaskodás után, mellett?

2012. június 5., kedd

És miután megtaláltad a sulit, így kell beiratkozni

  Abba a suliba veszik fel a gyereket, ami a legközelebb van. Hogy a mérés pontos és félreérthetetlen legyen, ezért a lakásod/házad nappalijának közepétől a suli főbejáratáig mért távolság a releváns (és ez nem vicc!).

2012. június 4., hétfő

Iskolakerülés, helyett keresés

Sokan kérdeztétek, ezért most összeszedjük, hogy hogyan kerestünk és találtunk iskolát a gyerekeknek.

Amikor én kiköltöztem, akkor a kölkök még az otthoni iskolapadot koptatták, munkám viszont már volt, ezért adott volt a körzet, ahova költözni tudunk, és ahol az iskolát keresni akartam. Szerencsémre a City-ben lévő munkahely egyet jelentett a bárhova költözéssel, mert a vonatok így vagy úgy, de a belvárosban megállnak. Így egész London a "lábunk előtt hevert", ami jó és rossz is egyben. Jó, mert akárhova költözhettünk és nem volt földrajzi megkötés a választásban, rossz, mert London összes iskoláját át kellett nézni.