2013. március 18., hétfő

Erózió

  A pénteki havazás Győr környékén stb pontosan megmutatta, miért nem működik az a szerencsétlen ország: aki tudott/akart volna tenni érdemben, nem mert/tudott tenni, mivel a kiskirálykodás, "én szemétdombom" szemlélet miatt nem történt meg az, amit minden, közepesnél fejlettebb országban megtettek volna. Konkrétan? az UK rendőrautók nem 50 lóerős, kiherélt fosok, hanem 5-ös BMW stb, k..szott sok lóerővel, vonóhoroggal, értelmes, megbecsült, jól megfizetett személyzettel. Szemem láttára akasztotta maga mögé a lerobbant akármit a törzsőrmester a 406, North Circular -on (kb Hungária gyűrű, 20x - 30x  a napi forgalom) és húzta félre a francba: ott majd lehet telefonálgatni mentésért stb, nem fél London nézi végig a rom haláltusáját.

   Apósom rengeteg éven át adott ügyeletet a Dunántúlon "útkaparóként", az elmúlt 10-15 évben a forráshiány miatt a szakemberek a, elmentek maszekolni b, elhúztak melegebb éghajlatra c, szabadon választott, "csak onnan tűnjek el", anyagra/gépekre évről évre kevesebb jutott, szarból meg nem lehet várat építeni, igaz?

  És hogy ez a kis szelet mennyire tükrözi a mai magyar valóságot, azt én innen nem tudom megítélni (de negyven ott leélt év emlékei alapján biza mernék nyilatkozni)