2011. október 29., szombat

Levegő

  Ma lemostam Zazi ablakait belülről. Július 20 óta használjuk, mentünk vele vagy 4.000 Km-t, ma szép az idő, 15 fok, ragyogóan süt a nap (na ja, ez a ködös, esős, hideg Anglia, hehe), itt az ideje. Ráfújtam az ablakpucolót a szélvédőre, alaposan áttöröltem, és a papírtörlő fehér maradt. Áá, valamit nem jól csinálhattam, ez itt a világ egyik legnagyobb városa, rengeteg autó, kamion, busz, és troli, villamos nyema (OK, Croydon-ban van mutatóba pár), ennek retkesnek, porosnak, feketének KELL lennie: amikor odahaza a pözsókat 2-3 hetente lepucoltam, vastag fekete kosz maradt mindig a papíron, pedig ott a Virágzó Kertvárosban laktunk. Még egyszer lespricceltem, letöröltem, még mindig semmi, nagy keservesen a navi képernyőjéről (otthonról hoztuk), meg a napfénytető sarkából sikerült egy kis feketeséget kinyerni, megnyugodhattam.

   Érdekes, hogy a Gyertek Haza KDNP-s 10 pontjából (olvasható itt: http://www.gyerehaza.org/node/93 ) a mocskos, rothadó, élhetetlen nyugati nagyvárosok fikázása kimaradt...

2011. október 25., kedd

Gyógyszertár

Csak a szokásos szenvedés, nem kaptam se Túró Rudit, se füstölt csülköt a bevásárlás során, megyünk haza, igazatok van, ifjú k.demokraták, ez nem élet így!!! de ma kiváltottam "édesem" bogyóit a helyi TESCO-ban. A patika az eladótéren belül van, a bejárathoz közel, a k. beteg/vásárló behalad, receptet bead, shoppingol, majd mielőtt kihalad, vissza szambázik, összekészített, diszkréten fehér zacskóba csomagolt rendelését ("Zsuzsika, vaaaan kotoooon?..aki még nem tudná, b.ni megyek", mint a pesti vicc mondja) átveszi, itt újabb komoly személyes adatok ellenőrzése: elárulná a lakcímét uram? Ma indítottuk el drágám nyilvántartásba vételét, mint diabetes beteg, és bár maga a bumáska erről még nyilván nem érkezett meg, a patikus keresztkérdései alatt megtörtem és bevallottam, igen, neki kell, és nem desszertnek, erre ő határozottan bekarikázta a díjmentesség megfelelő kockáját, mondván, ezeket a bigyókat épeszű egészséges nem íratja fel, csak akinek tényleg kell, az meg akkor is cukros, ha erről (még) nincs papírja.