2012. január 20., péntek

My Happy Days in London (London-béli Víg Napjaim)

06:00: csörög a vekker. Ráérne később is, de életem szerelmetes párja 30, usqe 40 percig ébredezik, mielőtt életjeleket képes adni, bármilyet is. Második generáció még pihengethet 7:15-ig, addig mi (pontosabban: én) előkészítjük a reggelit, csomagolom a tízórait, ebédet stb.
7:00: Benedek órája csörömpöl, gyermek ráveti magát, morog, még alfában, de azért az üzenet lejött: vazze, fel kell kelni.
7:30: zombik átváltoznak, egyenruhában levonulnak (kivéve hármaska, ő ilyenkor még max a bugyinál tart).
7:35: közösen reggelizünk, mind az öten. nem rohanás: melegszendvics, rántotta, forró kakaó stb, normális, kiadós kaja a kölköknek (ebéd mindenkinek szendvics, kivéve Csipet, ő meleg ebédet kap a suliban a dadustól, 2 GBP-ért, svédasztalos megoldással, hallod, H. Róza?)  ezt odahaza talán vasárnaponként tudtuk összehozni, itt minden áldott nap.
7:50: a családanya távozik a munkába, Csipike olvas, haját igazgatja, játszik stb
8:00: a nagyok elindulnak suliba, némi közelharc után: fiam, zuhog, vedd fel a kabátot is, igen apa, sarkon túl úgyis leveszi, ismerem
8:20: hol a pulcsid, hol a lunch box, hol a csizma, hol a hajgumi stb stb, legkisebb gyermekem a meglepetések tárháza, majd' minden nap a késés (és őrület) határa a szüttyögése, imádom
8:30: nagyok bevonulnak Warren School-ba, kezdődik az újabb nap a bányában
8:45: Csipettel a Junior School udvaron sorakozó, sípszó, szeretlek Apa, én is Csipi, délután jövök érted,  kezdődik a napja Miss Tuck-al



Napközben nekem munka, jórészt itthonról, de van megyek ide-oda is, minden nap más kicsit, ez (is) jó. Újabb fix pont:  
15:00, Csipet begyűjtése a suliból, nagyok 15:10-kor végeznek, de hétfő-csütörtök homework club a suli könyvtárban, kb napközi, tanárok segítenek a házi feladatok elkészítésében, meg némi angol gyakorlás.
16:00-16:20: nagyok is befutnak, átöltözés uniform-ból játszóba, fél óra lazítás, játék, nyami
17:00: házi tanulókör kezdődik, olvasás, Lucának Lexia Learning (internetes angol tanulás olyanoknak, akiknek gondja van a beszédértéssel, nem kellett fizetni ezért sem, nahát!), flash card edzés, Bencével regény olvasás
17:30-40: a ház asszonya is hazatér, együttlét, beszélgetés, vacsora együtt.

Miért is mondom ezt el? régebben, egy másik hazában: 6:00 vekker, 6:50 indulás, én évente 150-180 nap és éjjel távol: apa, most hány szuszi nem leszel itt? négy, vagy öt? Nekik (is) indulás sötétben reggelente, suli 16:00-ig. érkezés haza 17:30-18:30, fáradtan, sokszor bealvás a kocsiban Újlipótváros-Érd 40-60 perces úton. Szombat: én reggel az üzletben, pakolás a másnapi indulásra (nem mindig, de sokkal többször, mint jólesett), vasárnap mindenki kidőlve, irány Nagyi, fincsi ebéd, beszélgetünk, ez jó, de kevés.

Most: szombaton falmászás, barátok jönnek vagy megyünk, park, shopping, miegymás. Vasárnap tanulás, házi feladat, egy-másfél óra kb, és együtt, együtt: filmnézés, játék, rollerozás,car boot sale, mikor milyen az idő meg a kedv. Vagy kirándulás tengerhez, erdőbe, állatokhoz, múzeumba, várakhoz, ez végül is a világ egyik legizgalmasabb városa: időszámítás, délkörök innen számolnak, elképesztő mennyiségű látnivaló, ingyenes múzeum (mi plusz vettünk éves bérletet egy szervezethez, fél Angliát ingyen látogathatjuk 80 GBP/15 hónap, két felnőtt meg hat gyerek létszámig).

És beszélgetünk, és játszunk, és nem vagyunk sík idegek, és szeretjük egymást (huh, ez kicsit nyálas, bocsika) , és kva jó, és szép az életünk.

 Hát, szerintem nem volt rossz csere...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése