2011. szeptember 21., szerda

És megint suli

Lassacskán rutinos iskolás lesz a brigád, ma volt az első nap, amikor Csipi NEM hüppögött reggel, sőt, mint délután Miss Tuck elárulta, nem csak hogy hajlandó volt megszólalni az órán, hanem kifejezetten csicsergett. Már két barátnője van, Aisha Pakisztánból és Mukudzei Nigériából. Utóbbi név jelentése gyermekem szerint "vadul száguldó zebracsorda", de azért én erre nem vennék mérget.




Warren Junior pihenő

  

Warren Junior Upper School bejárat
Bence ma mélyvíz: első órája FS volt, megfejtettük, Food Science, azaz tanuljunk meg sütni-főzni. Hát ő, aki leginkább megenni szereti a tápot, illetve drága nagyapja szokása/stílusa szerint profi módon kritizálni azt, szóval, nem volt könnyű helyzetben: krumplipucolás, paradicsom szeletelés, sajtreszelés és ilyenek, két órán keresztül.

  Ma rövid nap volt a nagy Warren-ban, az esti nyílt nap okán. Ezt hétfőn egyrészt SMS-ben küldték el mindkét szülőnek, másrészt az egész iskola ki van plakátolva, harmadrészt postán is kaptunk EGY levelet erről. Az egyet azért hangsúlyozom, mert ugye van 2 szülő, 2 gyerek jár oda, hasonló helyzetben odahaza valószínűleg 2, de inkább 4 levelet kaptunk volna, illetve simán beírták volna a gyerekek üzenőjébe, oszt jónapot.

   Luca szokás szerint újabb rejtvényt adott fel az iskolának: ugyanazt a matek felmérőt valahogyan 2x írta meg, az egyiket 60-65% eredménnyel, ami a nagyszámú szöveges feladat mellett minimum Nobel-díjat érdemel , egy másikat egy számára kevésbé szimpatikus tanárnővel kb 10%-al. Mai fejtörőnk: melyik a valós eredmény? a helyes megfejtők között egy Luca székét sorsolunk ki.

  Csipinek még egy kalandja volt: az életre nevelés jegyében a menzán, ahol amúgy svédasztalos rendszerben három főétel, rizs,  tészta, leves , sütemény, tej, juice stb közül lehet választani, készpénzben kell fizetnie a gyerekeknek, kerek 2 GBP-t. Csibém első nap, bár vitt szendvicset, beállt a többiekkel a sorba, válogatott, majd - kevésbé elegánsan - fizetés nélkül távozott. Ezt aznap egy rövid telefonhívással apuka tudomására is hozták ( a frász tört ki, amikor első sulinap 12:30-kor ismeretlen szám felhívott: Hello, Warren Junior...de első mondatuk volt, minden OK,csak ez a kis bibi van), tegnap Csipet pedig a sok ugribugri során valahol elhagyta a tárgynapi apanázst, de mivel megéhezett, hát ismét: sor, kaja, fizetés nyet. Na, ez már sok volt, kaptunk egy kedves, kézzel írt pár sort, hogy némi tartozása van a gyermeknek, és több, mint boldoggá tennénk az intézményt, ha ezt másnap, azaz ma rendeznénk. Reggel 8:30-kor így megjelentünk az irodán, tényleg nagyon kedves volt a pénzügyes hölgy, van ilyen esetekre rendszeresített boríték, abba tegyük bele az elmaradt 4 GBP-t, ő lezárta, lepecsételte, de nem vette át, majd ebédkor a gyerek adja le a pénztárban. Meg is történt, és Csipetke kb fél métert nőtt, micsoda bonyolult feladatot megoldott, egyedül. Ami elgondolkodtató: a gyereket tehát nem alázták meg, büntették amiért nem fizetett az ebédért, sőt, ebből éppen egy szép sikerélményt lehetett kovácsolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése