2013. május 12., vasárnap

Nagykövet úr

    A mai magyar családos összejövetelen megjelent a londoni magyar nagykövet is, a külügyminisztérium és a MOL volt a két szponzor (politikailag ez helyes). A jelenleg UK-ban élő magyarok száma a 2011-es itteni cenzus 160 ezre és az Index 400 ezre (!!!) között van valahol, reális becsléssel 200-250 ezer. Nos, tisztelt nagykövet úr, én az Ón helyében a jelenlevő kilenc London és környéke magyar iskola felett érzett melldöngető büszkeség helyett inkább kvra szégyellném magam: nyilván nem véletlen, hogy az elmúlt három évben olyan mértékben nőtt az itteni magyarok száma, hogy immár ennyi iskolára van szükség, igény.
   
    Jövőre hány ilyen suli lesz kérem?


2 megjegyzés:

  1. Hol vannak ezek a rengeteg magyar iskolak? Mi anno (ok, nem tavaly, hanem sok eve, amikor meg erdekelt, h a gyerek "tokeletesen" megtanuljon magyarul, aztan ez elmult) ket londoni intezmenyrol tudtunk, az egyik valahol eszakon, ami tolunk az M25 6-os kihajtoja mellol akar Coventryben is lehetett volna (nem vallaltam be a ket ora tomegkozlekedest 2x), a masik csak ugy 40 percre, de csak minden masodik szombaton es egy orara vagy valami ilyesmi (tobb korosztalynak volt 1-1 ora kulon, plusz lehetett maradni misere, hatize) es nekunk a szombat mar akkor is neuralgikus volt a kulonorak miatt, azota meg dolgozom is.

    Apropo, vmi magantanart nem tudsz delkeletlondonban? Magyar nyelvtan/irodalom/tortenelem erdekelne. (Tudom, miert nem en, de ennek a gyereknek en vagyok a legrosszabb opcio mint tanar, ezt mar tudjuk es en lusta is vagyok, raadasul mernok, olyan kell, aki erzelmileg nem erintett es akit nem huz fel percenkent.)

    Amugymeg hol vannak ezek az osszejovetelek? Bar mi nem vagyunk magyar csalad, legalabbis nem vegytiszta, sot.

    VálaszTörlés
  2. Kilenc londoni/London környéki iskola volt jelen, nem emlékszem pontosan a címekre, a Balassi Intézet szervezte az eseményt, ők tudnának pontosat mondani, lesz még ilyen máskor is. Nekünk az angolszász kultúrát kell most megismernünk, azaz nem feszülünk annyira ezekre a dolgokra, de nyilván teljesen megértem, akiknek itt született a gyerek és/vagy vegyes házasság stb: ápolni, ismertetni akarja a magyarságot mint olyant a kölyökkel. Ismerek egy nagyon klassz egri tanárlányt arrafelé, okos és kedves, lécci írj privátban ide gulyas2030@gmail.com és küldöm az adatokat

    VálaszTörlés